Zo pak je slim je koffer in

Voor velen is het inpakken van de koffer een stressvol gebeuren. De een zweert bij het oprollen van de kleding, terwijl de ander juist weer voorstander is van vacuümzakken. In deze blog vind je de beste tips voor het inpakken van je koffer.

Tip 1: stel een inpaklijst samen
Om het inpakken van je koffer wat makkelijker te maken is het slim om van te voren een inpaklijst op te stellen. Het voordeel van zon lijst is dat je een mooi overzicht hebt van wat wel en niet belangrijk is. Hierdoor voorkom je dat je met overbodige spullen op vakantie gaat.

#2 hou rekening met je bestemming
Kijk van te voren naar het klimaat van je bestemming. Hiermee voorkom je dat je te warme kleding inpakt, terwijl je naar een tropische bestemming gaat.

Goudentip 3: gebruik je schoenen als opbergruimte
Ben jij zo’n type die veel schoenen wilt meenemen op vakantie? Heb je er dan wel eens bij stilgestaan dat die schoenen prima als opbergruimte kunnen fungeren. Je kunt ze opvullen met riemen, sokken en andere kleine dingen. Wanneer je schoenen niet zo heel fris ruiken is het wel aan te raden om het eerst in een plasticzakje te stoppen.

Tip nummer 4: neem een reisset met potjes en flacons
Ga je op korte stedentrip? Of een weekje naar de zon? Dan heb je geen zin om al die zware douchespullen mee te nemen. Een perfecte oplossing is dan ook om je shampoo, douchefris etc. over te gieten in een handige reisflacons. Of koop de mini-versie in de supermarkt of bij de drogisterij.

Tip 5: Rol je kledingstukken op…
Een tip die al jarenlang wordt opgevolgd is het oprollen van je kleding. Door het rollen ontstaat er minder lucht tussen de kleding, waardoor je meer ruimte overhoudt in je koffer. Ideaal toch? Hou er alleen wel rekening mee dat je kleding iets kreukelig kan zijn wanneer je het uitpakt.

#6 Stapels boeken? Kies voor een e-reader
Hou jij van lezen tijdens je vakantie? Maar is het elk jaar weer opnieuw de vraag hoe je al die boeken het vliegtuig in gaat nemen? Los het probleem op door een e-reader aan te schaffen. Deze neem je gemakkelijk mee in je koffer en bovendien kun je meer boeken op vakantie lezen dan ooit te voren.

Goudentip 7: Neem wasmiddel mee
Ga je langer dan een week op vakantie? Dan is het een slim idee om wasmiddel mee te nemen. Je kan natuurlijk niet voor iedere dag schone kleding meenemen. Wanneer je wasmiddel meeneemt, dan kun je het halverwege je vakantie je kleding wassen. Natuurlijk kun je ook wasmiddel op bestemming aanschaffen, maar hou er rekening mee dat het duurder kan zijn.

Tot slot #8 hou ruimte over voor souvenirs
Vind je het ook leuk om souvenirs te kopen op je vakantiebestemming? Vergeet dan niet om ruimte over te houden in je koffer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *