Bakfiets kopen: waar moet je op letten?

Een bakfiets is het ideale vervoersmiddel voor zowel in de stad als op het dorp. Je kunt je kinderen ermee naar school brengen, maar ook kun je al je boodschappen gemakkelijk meenemen. Ben je van plan om een bakfiets te kopen? Wij van Fietsenstunt helpen je graag op weg met een aantal tips.

Elektrische motor
Fietsen over een heuvel of brug met een bakfiets kan als zwaar worden ervaren. Daarom kun je vandaag de dag ook bakfietsen met elektrische hulpmotor aanschaffen. Tijdens het fietsen krijg je trapondersteuning en kost het je minder inspanning.

De bak
Ook in de bak van de fiets zitten verschillen. Ze zijn verkrijgbaar in hout, maar ook in kunststof. Je zal merken dat een kunststoffenbak lichter fiets dan een houtenbak. Welke je uiteindelijk kiest is een kwestie van smaak. Daarnaast is het handig als de bak een opstapje heeft, zodat je de kinderen niet zelf hoeft op te tillen. De kinderen kunnen dan zelfstandig in en uit de bakfiets klimmen.

Veiligheid
Het is belangrijk dat je je kinderen veilig in de bakfiets kunt vervoeren. Let op of de bakfiets goed zichtbaar is door de kleur, reflectoren en verlichting. Je wilt niet dat je fiets omvalt, controleer daarom of er een brede en sterke standaard onder zit. Let op of de bakfiets voorzien is van kantelstoppers. Deze zorgen ervoor dat je niet een al te scherpe bocht kunt nemen, waardoor je zou kunnen omkantelen. Tot slot hebben de meeste bakfietsen driepuntsgordels, zodat je kinderen er veilig in kunt vervoeren.

Maak een proefrit
Bakfietsen zijn in vele soorten en maten te vinden en daarom is het lastig kiezen. De beste manier om te ervaren welke fiets het beste bij je past is door een proefrit te maken. Breng eens een bezoek aan Fietsenstunt in Noord-Holland en maak een uitgebreide proefrit, zodat je zelf kunt ervaren welke bakfiets het beste bij je past. Bovendien hebben onze specialisten jarenlange ervaring en de nodige kennis om jou hierin te kunnen adviseren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *