Breng in enkele stappen een perfecte basis make up aan

Iedereen heeft wel eens last van pukkeltjes in het gezicht of donkere kringen onder de ogen. Door make-up op de juiste manier aan te brengen kun je deze oneffenheden eenvoudig verminderen. Volg onze tips op en je huid ziet er weer mooi, fris en egaal uit.

Dagcrème om te hydrateren

De eerste stap is het aanbrengen van je dagcrème. Een goed gehydrateerde huid is namelijk een goede basis voor je make-up. Laat de crème wel even intrekken voordat je begint met het opmaken van je gezicht.

Primer laat je make-up langer zitten

Een primer vormt een dun laagje over je gezicht, waar de make-up zich aan vast kan hechten. Hierdoor is je huid niet alleen beschermd, want het zorgt er ook voor dat je make-up langer blijft zitten. Je hoeft jezelf dus niet continue in de spiegel te controleren of je make-up nog wel goed zit. Ideaal toch?

Concealer voor oneffenheden

Met een concealer kun je oneffenheden in je gezicht eenvoudig wegwerken. Heb je last van donkere kringen rondom je ogen? Gebruik dan een concealer die iets lichter is dan de kleur van je foundation. Smeer het goed uit, zodat het straks mooi overloopt in je foundation. Heb je last van roodheid in je gezicht? Dan kun je een groene concealer gebruiken om dit te verminderen. Groen staat in de kleurencirkel recht tegenover rood, waardoor het instaat is om te egaliseren.

Foundation voor een egale huid

Door het gebruik van foundation creëer je een mooie egale huid. Bij een foundation wil je vooral dat het niet zichtbaar is op de huid. Een foundation is nooit donkerder dan je eigen huidskleur. Het mooiste is als een foundation gelijk is aan je eigen huidskleur of iets lichter, maar uiteraard niet te licht. Met een bronzer kun je eventueel nog een beetje een zongebruinde kleur in je gezicht aanbrengen.

Een tip bij het uitkiezen van de foundation is om het uit te testen in je nek en niet op je hand. Je handen zijn vaak donkerder van kleur dan je gezicht. Wanneer de foundation wegvalt in je nek heb je de perfecte tint gevonden. We testen in onze nek, omdat we willen dat onze make-up egaal overloopt tot in onze hals.

Make-up online kopen?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van ons stappenplan? Maar heb je zelf nog niet de juiste producten in huis. Kijk dan eens op één van onze favoriete webshops genaamd Derma Care. Hier vind je een uitgebreid cosmetica assortiment met onder andere minerale make-up. Het leuke aan deze webshop is dat wanneer je het voor 17:00 uur besteld morgen al in huis hebt.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *