Een auto kopen: Leasen, lenen of cash?

Je hebt de juiste auto gevonden en zal hiervoor moeten betalen. Hiervoor zijn over het algemeen drie manieren: een financial lease, lenen of handje contantje. Elke manier heeft zijn voor en nadelen en deze willen we met jou delen. Zo kun je een keuze maken die het meest geschikt is voor jou!

In een keer betalen

Als je gelijk afrekent zal dit je een hoop extra kosten besparen. Je hoeft namelijk geen rente te betalen en ook geen extra toeslagen. Je kunt je auto ook verkopen wanneer je wilt en bent niet aan contracten verbonden. Je hebt dus veel vrijheid. Het enige nadeel en dit is voor veel mensen belangrijk. De aanschaf zal een groot deel van je spaartegoed innemen, mocht je daarna een financiële tegenvaller hebben, dan had je dat geld goed kunnen gebruiken. Daarnaast is het zo dat veel mensen gewoonweg het geld niet hebben om in een keer een auto te kunnen betalen.

Leasen

Als je ervan houdt om in een nieuwe auto te rijden, dan is leasen waarschijnlijk de beste keuze voor jou. Leasen is alsof je een appartement huurt. Dit betekent dat de auto dan niet van jou is, maar je er wel in rijdt. Een leasecontract duurt meestal 2 tot 4 jaar, dus daarna heb je de mogelijkheid om weer een nieuwe auto te rijden. Het lease van een auto biedt meestal ook de mogelijkheid voor een relatief lage maandelijkse kosten een luxe auto te rijden, zoals een Mercedes financial lease. Het voordeel bij leasen is dat de maandelijkse kosten vaak dus laag zijn, ook hoef je meestal geen aanbetaling te doen, dit is bij een lening wel zo.

Lenen

Dat gezegd hebbende kunnen we gelijk door naar de volgende optie: lenen. Als je voor de koop van een nieuwe auto een lening afsluit zal dit betekenen dat bij de afbetaling hiervan de auto volledig jouw eigendom is. Het nadeel is natuurlijk wel dat je rente moet betalen. Alle onderhoudskosten zijn voor jezelf en je zult een hoge aanbetaling moeten doen. Je zult maandelijks dus meer kwijt zijn dan bij een leaseauto, maar de auto is wel van jou.