Een gezellige zithoek in 4 stappen

De zithoek is de plek waar het hele gezin ’s avonds gezellig samen komt. Het is dan ook belangrijk dat deze hoek uitnodigend is en gezelligheid uitstraalt. Hoe maak je een zithoek extra knus? Wij geven je tips

Tip 1: gebruik kleur
Te veel witte muren geven je woonkamer een kille uitstraling. Zorg er dus voor dat je kleur gebruikt. Je kunt beginnen met een muur. Kies een kleur die bij jou en de rest van je interieur past. Als je bijvoorbeeld voor groen gaat, laat deze kleur dan ook terugkomen in accessoires. Zo creëer je een mooi geheel. Als je het heftig vind om je hele muur een kleur te geven kun je ook kiezen voor een zogeheten two-tone muur. Hierbij verf je alleen de onderste helft van je muur. Dit geeft ook een leuk speels effect.

Tip 2: geen lege hoeken
Lege hoeken zorgen voor een ongezellige sfeer. Probeer dit daarom zo veel mogelijk te vermijden door leuke accessoires in de hoeken te plaatsen zoals een mooie plant of een lamp. Je kan er ook voor kiezen om een hoekbank te kopen. Hiermee vermijd je lege hoeken, creëer je ook echt een knusse aparte zithoek en je kunt er met veel mensen gezellig op zitten.

Tip 3: kijk elkaar aan
Zorg ervoor dat de bankstellen en stoelen naar elkaar te gericht staan, zodat je elkaar aan kijkt als je erop zit. Zo nodig je meer uit tot conversatie. Dit geeft een veel knussere sfeer, dan wanneer alle meubels naar de tv gericht staan.

Tip 4: speel met verlichting
De juiste verlichting kan je woonkamer net even een gezelligere uitstraling geven. Zorg ervoor dat donkere hoekjes goed verlicht zijn, en gebruik lichten op verschillende hoogtes voor een knus effect. Gebruik dus zowel lampen op de grond, als lampen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *