Een ooglidcorrectie ondergaan

Hoor je wel eens vaker dat je er vermoeid uitziet of heb je soms moeite om alles goed te zien? Dan bestaat er de mogelijkheid dat je oogleden een afwijking hebben. Geen nood aan de man. Dit is gemakkelijk te verhelpen met een ooglidcorrectie. Eyescan vertelt u in dit artikel meer over een ooglidcorrectie.

Op welk moment is een ooglidcorrectie nodig
Het bovenste ooglid bedekt normaal gesproken ongeveer 2 mm van het oog. Wanneer dit niet het geval is en deze lager hangt wordt er gesproken over een zogenaamde laagstand van het ooglid. Op dat moment is een ooglidcorrectie nodig.

Welke afwijkingen bestaan er?
Of de ogen goed kunnen functioneren is vaak afhankelijk van de oogleden. Wanneer de oogleden zich niet op de juiste plaats bevinden dan kan dit invloed hebben op het functioneren van de ogen. Dat is echter niet het enige waar de oogleden invloed op hebben. Het uiterlijk kan ook veranderen. Zo kun je er bijvoorbeeld veel vermoeider uitzien. De meeste voorkomende afwijkingen zijn:

  • dermatochalasis: te veel huid aan het bovenste ooglid
  • ptosis: een hangend bovenste ooglid
  • entropion: het naar binnen of naar buiten draaien van de onderste oogleden.

Deze afwijkingen kunnen dus van invloed hebben op het zicht en zijn tevens te verhelpen met een ooglidcorrectie.

Redenen voor een ooglidcorrectie
Redenen die er voor het uitvoeren van een ooglidcorrectie zijn, bestaan uit cosmetische redenen en functionele redenen voor een ooglidcorrectie. De functionele redenen zijn voornamelijk de afwijkingen die eerder in dit artikel zijn besproken. Daaronder vallen tevens ook nog goedaardige ooglidtumoren. Dit zijn kwalen die de functie van het oog belemmeren, namelijk het zien. Daarnaast zijn er ook cosmetische reden voor een ooglidcorrectie. Dit draait om je uiterlijk. Dit gaat dan om huid teveel in de bovenoogleden en onderoogleden.

Krijg je een vergoeding van de zorgverzekeraar?
Wanneer u om functionele reden een ooglidcorrectie ondergaat, dan zal dit in de meeste gevallen worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Voor cosmetische gevallen ligt dit anders en zal er vaak geen vergoeding worden verkregen voor het ondergaan van een ooglidcorrectie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *