Goedkope vliegtickets: hoe vind je die?

Ruim 96% van de Nederlanders boekt zijn vliegtickets niet op het juiste moment. Wil jij deze zomer goedkoop het vliegtuig instappen? Volg dan onderstaande tips op.

Boek ruim van tevoren of juist op het allerlaatste moment!

Een vliegticket kun je het beste 7 maanden of 6 weken voor vertrek boeken. Vliegtuigmaatschappijen bieden leuke kortingen aan wanneer je je vliegticket vroeg boekt. Maar uiteindelijk willen ze ook het vliegtuig vol krijgen, daarom worden op het laatste moment ook nog goedkope tickets aangeboden. Hou de prijsontwikkeling van je vliegticket in de gaten en kijk naar verschillende aanbieders.

Dinsdagmiddag of nacht is het ideale moment om te boeken

Je vliegticket in het weekend boeken is 9 van de 10 keer vele malen duurder. Dit komt doordat de meeste mensen op dat moment hun vlucht willen boeken. Wil je het goedkoopste vliegticket scoren? Dan kun je het beste boeken op de dinsdagmiddag of in de nacht. De reden hiervoor is dat dan de meeste vliegtuigmaatschappijen weten of de weekendvluchten zijn volgeboekt. Als er dan nog lege stoelen zijn, dan worden deze voor een veel lager tarief aangeboden.

Wees flexibel met je reisdatums

Wanneer je flexibel bent met je reisdatums zul je merken dat je veel voordeliger uit kunt zijn. Je kunt op de meeste websites ‘flexibele reisdata’ aanvinken. Hierdoor kun je in één oogopslag zien op welke dagen je het goedkoopst kunt vliegen. Over het algemeen blijken de dinsdag, woensdag en zaterdag de goedkoopste dagen te zijn om naar je bestemming te vliegen, terwijl de zondag, dinsdag en woensdag tot de goedkoopste dagen behoren om terug te vliegen. Daarbij geldt ook dat ochtend vaak weer goedkoper is dan de middag.

Retourtje? Waarom niet gewoon 2 enkeltjes

Een retourvlucht boeken is natuurlijk makkelijk, maar wist je dat je soms veel voordeliger uit bent wanneer je 2 losse enkele vluchten boekt. Het kan zijn de heenvlucht goedkoop wordt aangeboden, maar dat je dan op de terugvlucht veel moet betalen. Je kan dan ook kijken of je alleen de heenvlucht boekt en bij een andere maatschappij op zoek gaat naar een goedkopere terugvlucht. Het is ook aan te raden om sowieso een zaterdag op te nemen in je reisschema, hierdoor ben je vaak ook veel goedkoper uit.

Schiphol? Kijk ook naar andere luchthavens

De meeste mensen zoeken naar vliegtickets vanaf Schiphol. Maar wist je dat je soms ook heel voordelig vanuit Eindhoven, Düsseldorf of Brussel kunt vliegen. Kijk daarom in je zoektocht naar vliegtickets ook naar andere luchthavens. Maak daarnaast een berekening van parkeerkosten, benzinekosten en een eventuele hotelovernachting. Hierdoor kun je precies zien vanaf welke luchthaven je uiteindelijk het voordeligst uit bent!

Kies voor ongunstige vliegtijden

Het tijdstip heeft ook invloed op de prijs van je vliegticket. Kijk bijvoorbeeld eens naar tickets die voor 7 uur in de ochtend vertrekken of juist na 9 uur in de avond. Je zult zien dat je hierdoor aardig wat geld kunt besparen, dan wanneer je tijdens het middaguur gaat vliegen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *