Op zoek naar de ideale gezinsauto?

Met de komst van een kind ontkom je vaak niet aan een ruimere auto. Je wilt natuurlijk wel minstens een Maxi-Cosi, kinderwagen en speelgoed mee kunnen nemen. Maar hoe kies je nu een geschikte gezinsauto? Of je nu een gebruikte of nieuwe auto koopt: een gezinsauto moet natuurlijk aan een aantal eisen voldoen. In deze blog geven we je graag een aantal tips waarop je kunt letten.

1# Veiligheid

Bij het kopen van een gezinsauto staat veiligheid ten alle tijden voorop. Je wilt je kind(eren) natuurlijk zo veilig mogelijk vervoeren. Een ongeluk schuilt soms in een klein hoekje, daarom is het belangrijk om na te gaan hoe stevig de auto is bij een botsing. Op het internet zijn vaak uitgebreide testresultaten te vinden.

2# Zitruimte

Bij een gezinsauto is de zitruimte ook een belangrijke factor. Met de Maxi-Cosi op de achterbank is het soms nog maar de vraag hoeveel beenruimte er over blijft voor de passagier voorin. Wist je dat de Maxi-Cosi het beste achter de bijrijdersstoel geplaatst kan worden? Op deze plek is het kind het verst van de kant waar auto’s het vaakst worden geraakt tijdens botsingen. De allerbeste plek zou natuurlijk op het midden van de achterbank zijn. Hier is je kind het verst verwijderd van alle mogelijke impact. Maar helaas worden auto’s vandaag de dag vooral ontworpen op het vervoer van 2 volwassenen en 2 kinderen. In het midden van de achterbank zit hierdoor vaak geen driepuntsgordel.

3# Kofferbakruimte

Met kinderen wil je natuurlijk van alles mee kunnen nemen. Denk aan bijvoorbeeld een kinderwagen, het nodige speelgoed, luiertassen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Een kinderwagen is vaak erg groot en daarom is het goed om daarmee rekening te houden. Zorg ervoor dat de gezinsauto voldoende kofferbakruimte heeft, zodat je alles gemakkelijk kunt meenemen.

4# Ga voor 5-deurs

De ideale gezinsauto is voorzien van 5 deuren. Want je wilt gemakkelijk bij je kinderen kunnen wanneer je ze in de auto zet. Ook is de draaihoek van een 5-deurs auto vaak groter dan bij een 3-deurs auto. Hierdoor kan de deur verder open en dat maakt het in en uitstappen niet alleen makkelijk, ook kun je gemakkelijker bij je baby in de Maxi-Cosi komen.

5# Betrouwbaar automerk

Hou de zojuist beschreven punten in je achterhoofd bij zoeken naar een nieuwe gezinsauto. Verder is het handig om te weten welke automerken het meest betrouwbaar zijn. Volgens een groot Europees onderzoek kun je dan het beste voor een Lexus, Honda, Toyota of een Mitsubishi gaan. Uit het onderzoek kwam naar voren dat deze merken onder andere het minste gevoelig zijn voor storingen.