Overhemden hoog in het lijstje

Heren overhemden staan hoog in het lijstje van essentials voor mannen. De moderne man moet er niet alleen goed uitzien in een overhemd op het werk, maar ook in zijn vrije tijd. Laat de T-shirts een keer liggen en probeer een overhemd. Door de veelzijdigheid aan soorten overhemden voorkom je de saaie (en formele) look. Overhemden komen in alle soorten en maten voor. Zo zijn er ook overhemden met korte en lange mouwen, maar ook met extra lange mouwen voor de mannen met ietwat langere armen. De belangrijkste overhemden zijn onder andere de egaal gekleurde uitvoering, de houthakkersblouse, plaidsprint en het denim overhemd kan natuurlijk niet ontbreken.

Als het even anders mag.

Zwart of wit toch niet helemaal je ding? Dan is een overhemd in pastelkleuren geen slecht alternatief. Pastel geeft je de kans om toch iets opvallender voor de dag te komen zonder er vreemd uit te zien. Bovendien is een zwart pak met een pastellen overhemd een goed canvas voor gestreepte of bedrukte overhemden. Is dat nog net iets te tam? Dan is een bordeaux overhemd een goede keuze. Bordeaux toont duidelijk aan dat je iemand bent die durft en geeft je een opvallend uiterlijk zonder er slecht uit te zien. Weinig kleuren passen immers beter bij zwart dan een stijlvol bordeaux.

Strijkvrije overhemden.

Tegenwoordig worden er steeds meer strijkvrije overhemden gemaakt. Dat soort overhemden zijn vaak gemaakt van een speciaal type katoen waardoor ze niet kreuken tijdens het wassen. Wanneer het overhemd uit de was komt hoef je alleen nog maar de manchetten van de mouwen en de boord glad te strijken. Daarna kan het overhemd hangend drogen. Als het droog is, kan het meteen opgeruimd worden.Wil je het overhemd toch strijken strijk dan niet te heet. Kijk altijd goed in het was- en strijkvoorschrift om te zien op welke temperatuur uw frisgewassen hemd gestreken mag worden.  Over het algemeen geldt dat puur linnen heet, katoen iets minder heet en dat wol, zijde en mengsels  beter lauw gestreken kunnen worden

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *