Praktische tips voor de eerste keer backpacken

Ga je voor de eerste keer backpacken? Dit kan best spannend zijn. Wat moet ik meenemen en waar moet ik op letten? Wij geven je de beste tips.

Neem zo min mogelijk mee
De belangrijkste tip voor als je voor het eerst gaat backpacken: neem zo min mogelijk mee. Eigenlijk neem je de eerste keer altijd te veel mee. Besef je dit, en neem echt alleen spullen mee die noodzakelijk zijn. Dingen die je echt niet moet vergeten zijn: een sarong (kun je gebruiken als strandlaken en handdoek), een slaapzak, wandelschoenen en je reisdocumenten. Neem verder vooral praktische kleding mee die lekker zit. Twee lange broeken en twee korte broeken is meer dan genoeg. Je kan je kleding onderweg altijd wassen, dus veel keuze heb je niet nodig. Neem geen sieraden mee. Deze kunnen alleen maar gestolen worden of kwijtraken. Zorg er voor dat je ruimte over hebt in je backpack. Onderweg heb je waarschijnlijk niet zo veel tijd om al je kleding heel strak en netjes op te vouwen en dan is het natuurlijk wel fijn als het allemaal nog past. Bovendien is het wel handig als je onderweg nog wat souvenirs kunt kopen. Zorg er ook voor dat je een goede, stevige backpack hebt. Backpacks zijn er in alle soorten en maten.

Boek zo min mogelijk van tevoren
Omdat je voor de eerste keer gaat backpacken, kan het misschien verleidelijk zijn om alles van tevoren te boeken. Dit is echter niet aan te raden. Het best is om alleen de eerste nacht te boeken en de rest lekker open te laten. Vaak is het namelijk goedkoper om in het land zelf een overnachting te regelen. Daarnaast geeft het je veel meer vrijheid. Van medereizigers en locals hoor je wat de plekken zijn waar je echt naar toe moet. Zo kun je per dag bekijken wat je volgende bestemming is en kom je op de leukste plekjes.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *