Verlichting in het toilet

Het toilet is wellicht een ruimte die je het minst vaak gebruikt in huis, maar de verlichting is daardoor niet minder belangrijk. De juiste verlichting voor dit kleinste kamertje kiezen lijkt niet heel moeilijk, maar ook hier is meer mogelijk dan je van te voren misschien zou denken. Vandaag de dag vinden steeds meer mensen het belangrijk dat het toilet dezelfde sfeer uitstraalt als de rest van het huis. En laat verlichting nu net de meeste invloed hebben op de sfeer van een ruimte. Daarom geven we je in deze blog graag advies over hoe je jouw toilet kunt verlichten.

Plafondlamp

Een plafondlamp is een vaak vlakke lamp die door middel van een korte voet is bevestigd aan het plafond. Oorspronkelijk vond je de plafondlamp alleen in badkamers en toiletten, maar vandaag de dag vind je ze ook steeds vaker in de woonkamer. Met een plafondlamp zit je altijd goed. Vandaag de dag heb je ze in verschillende soorten, formaten en vormen. Let er wel op dat de plafondlamp aan de onderkant niet open is. Anders heb je de kans dat er een fel licht doorheen schijnt. Dit kan onprettig zijn wanneer je op het toilet zit.

Hanglamp

Een hanglamp in het toilet? Ja, waarom niet? Vooral wanneer je een hoog plafond hebt kan een hanglamp erg mooi tot zijn recht komen in het toilet. De hanglamp laat de hoge ruimte kleiner lijken, waardoor het behaaglijker aanvoelt. Houdt wel rekening mee dat je de hanglamp niet te laag hangt. Je wilt natuurlijk niet dat de mannen hun hoofd stoten wanneer ze staand naar het toilet gaan.

Wandlampen

Over het algemeen hebben toiletten maar één lichtpunt. Maar wanneer je huis nog gebouwd moet worden kun je ervoor kiezen om extra lichtpunten aan te laten leggen. Het voordeel is dat je dan de verlichting netjes in de wand kunt verwerken. Of creëer een gaaf nisje waarin je plafondspots verwerkt. Het voordeel van wandlampen is dat het de ruimte groter doet laten lijken.