Waarom en hoe kun je het beste je contactlenzen verzorgen?

Een goede verzorging van je contactlenzen is erg belangrijk. Dat weten wij als Lowlens als geen ander! Wanneer je contactlenzen niet goed zijn gereinigd kun je hier slechter door kijken, maar ook kunnen je ogen irriteren. Ook gaat het ten koste van de gebruiksduur, want bij een slechte verzorging gaan ze minder lang mee.

Hoe kan ik mijn contactlenzen het beste verzorgen?

Wij van Lowlens geven je graag advies over hoe je het beste je contactlenzen kunt verzorgen. Bij het in of uitdoen van je lenzen is het belangrijk dat je handen gewassen zijn met desinfecterende zeep. Doe voordat je gaat slapen je lenzen altijd uit. Waarom? Omdat wanneer je dit niet doet de lenzen kunnen opdrogen in je ogen en daardoor kan er schade worden veroorzaakt. Ook kunnen wij niet vaak genoeg zeggen tegen mensen dat ze echt alleen de aanbevolen lenzenvloeistoffen mogen gebruiken waarin je je lenzen kunt bewaren en waarmee je ze kunt schoonmaken. Tot slot moet je altijd je beschadigde contactlenzen weggooien. Draag deze niet, omdat dit schadelijk kan zijn voor je ogen.

Hoe vaak moet ik mijn lenshouder vervangen?

Wanneer je een nieuwe lensvloeistof opent kun je het beste je lenshouder vervangen. Hierdoor ga je vervuiling van de contactlenzen tegen. Maak je lenzenhouder ook regelmatig schoon. Verder is een lenshouder natuurlijk erg handig, omdat er duidelijk wordt aangegeven wat de linker en rechter contactlens is. Hierdoor voorkom je dat je de contactlenzen per ongeluk verwisseld.

Welke contactlenzenvloeistof kan ik het beste gebruiken?

Voordat je de contactlenzen in doet is het belangrijk om ze eerst grondig schoon te maken en daarna te desinfecteren. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een alles-in-één-vloeistof gebruiken. Dit biedt veel gemak, doordat je maar één vloeistof nodig hebt. Dit soort vloeistof reinigt, maar is ook geschikt als bewaar- en inzetvloeistof. Maar natuurlijk is een schoonmaakvloeistof, inzetvloeistof en bewaarvloeistof ook apart verkrijgbaar. Of je nu voor de alles in één of losse vloeistoffen gaat maakt qua kwaliteit niets uit, het gaat er meer om wat jij het handigst vindt.

Welke contactlenzenvloeistof neem ik mee op reis?

Ga je binnenkort op reis? Dan kunnen we je aanraden om een vliegtuigvriendelijke vloeistof mee te nemen voor je lenzen. Tijdens het vliegen heb je als lenzendrager vaak sneller last van vermoeide en geïrriteerde ogen, vooral bij droge en trans-Atlantische vluchten. Een normale lenzenvloeistof is te groot om mee te nemen in het vliegtuig, maar bij Lowlens vind je ook vliegtuigvriendelijke vloeistofflesjes met een inhoud van 10 tot 15 ml of capsules van 1 ml.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *