Wat je makkelijk zelf doen aan je auto?

Onderhoud is vaak duur, maar wel noodzakelijk. Als je je auto niet goed onderhoud zul je hier snel wat van merken. Je hebt eerder last van slijtage en het kan je op den duur daarom snel veel geld gaan kosten. Het loont daarom om zelf het onderhoud aan je auto te doen. We zullen daarom twee soorten onderhoud beschrijven die je snel makkelijk zelf kunt uitvoeren!

Olie vervangen

Ten eerste is het vervangen van je motorolie een erg noodzakelijke vorm van onderhoud. Als je olie oud wordt kan deze steeds meer slijtage gaan veroorzaken aan de motor en zal je hier op lange termijn veel last van hebben. Vervang de olie daarom op tijd! Hoe je dit doet? Je zet je auto op de krik, draait de olie schroef los en vangt je oude motorolie op in een bak. Let er op dat je ook het oliefilter vervangt. Vervolgens is het een kwestie van de nieuwe motorolie toevoegen en klaar is kees. Shell motorolie of nog specifieker Castrol 5w30 is vaak een goede keuze.

Accu onderhouden

Het onderhouden van je accu. Er is niets zo vervelend dan je auto niet kunnen starten en daardoor gestrand zijn. Om dit te voorkomen is het essentieel dat je de accu goed onderhoud. Dit houdt het volgende in: het verwijderen van corrosie. Je kunt dit doen met cola, zorg er wel voor dat je altijd eerst de negatieve kabel verwijderd. Spoel alles daarna af met water en maak alles goed droog.

Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten onderhoud die je zelf aan je auto kunt doen. Als je dit geregeld doet zal je ook merken dat je er steeds meer bedreven in wordt en dat het je steeds minder tijd zal kosten.