Waarom PLA gebruiken?

Wanneer met 3D-printers gewerkt wordt, dan blijkt de keuze voor filament vaak te vallen op PLA. De vraag is dan natuurlijk waarom dit zo is. Wat is immers het verschil tussen deze soort en de andere soorten? Om hier een beeld van te krijgen is het goed om te begrijpen wat precies het voordeel van dit type plastic om in een 3D printer te stoppen eigenlijk is. Op die manier zal veel duidelijk worden over het gebruik ervan. Dit kan je dan helpen om te bepalen of dit ook de juiste keuze van materiaal voor jouw project is.

Gemakkelijk

De belangrijkste reden waarom PLA zo populair is, is eigenlijk heel simpel. Het is een filament dat heel gemakkelijk te gebruiken is. Daarom is het bijvoorbeeld ook heel geschikt als materiaal voor beginners. Het wordt daarom ook vaak aangeraden aan mensen die net pas beginnen met het gebruik van een 3D-printer. Het wordt gezien als het standaardmateriaal voor de veelgebruikte printers en daardoor is het dus ook de plasticsoort die misschien wel het meest voorkomt van allemaal. Wanneer je dit weet, dan is het dus ook niet meer dan logisch om voor dit materiaal te kiezen wanneer je zelf aan de slag gaat.

Simpel

Ook een belangrijke reden waarom PLA zo populair is, is de simpele manier waarop het te gebruiken is. Het is veel gemakkelijker in te zetten omdat er veel minder eisen aan het materiaal worden gesteld. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met de manier waarop het verwarmd moet worden. Daarom is het ook zo gemakkelijk te gebruiken in de wat meer simpele desktop 3D-printers. Het is ook een materiaal dat veel gebruikt wordt voor andere toepassingen dan in een 3D-printer. Daardoor is het ook nog eens een materiaal waar de meeste mensen zich heel vertrouwd mee zullen voelen. Dat telt ook mee.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *