Woning ontruiming – wat komt er allemaal bij kijken?

Er zijn verschillende redenen waarom een woning ontruimd dient te worden. Het kan bijvoorbeeld gaan om woningontruiming na overlijden, het ontruimen van een vervuilde woning, een ontruiming na huurachterstand, een ontruiming na faillissement of een ontruiming na vonnis, al dan niet met spoed. Er zijn hoe dan ook verschillende zaken waar aan gedacht moet worden bij het ontruimen van een woning. In veel gevallen zul je wel iets beters aan je hoofd hebben. Het is dan erg fijn als de zorg je uit handen wordt genomen, zodat je zelf lekker kunt gaan ontspannen!

Soorten hulp

De hulp die je kunt krijgen bij woningontruiming bestaat bijvoorbeeld uit boedelontruiming, het verwijderen van vloer of tapijt, een gehele bedrijfsontruiming of schoonmaak. Er wordt samen gekeken welke spullen je wilt behouden. Vervolgens wordt de inboedel verwijderd. Je kunt er dan ook nog voor kiezen om schoonmaakwerkzaamheden te laten plaatsvinden. De vloerbedekking kan worden verwijderd, de woning kan bezemschoon opgeleverd worden en in originele staat worden gebracht en afval kan professioneel en snel worden verwerkt. Je kunt er zelfs nog voor kiezen om de tuin oplevering klaar te laten maken en schilderwerk en reparaties te laten verrichten! Zo wordt alle zorg je uit handen genomen en blijft de emotionele betrokkenheid beperkt. Je kunt je dan ondertussen met andere zaken bezighouden.

Ook in het geval van een (ernstig) vervuilde woning, denk hierbij bijvoorbeeld aan extreme verzamelaars, kan er veel bereikt worden. Er wordt hierbij gekeken wat er moet gebeuren met de inboedel, afvalverwerking, desinfectie, ontsmetting en nog veel meer. Uiteindelijk heb je dan weer een frisse en opgeruimde woning, waarbij je niet eerst over allerlei spullen struikelt voordat je bij je zithoek terechtkomt!

In sommige gevallen moet een woning met spoed worden ontruimd. Ook dan is het erg handig om een professional in te schakelen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *